"Dit project kan letterlijk levens redden"

Juryrapport 010NURSE

Nadat bekend werd dat 010NURSE van start mocht gaan dankzij CityLab010 was het natuurlijk tijd voor bubbels! Het projectteam heeft een feestje gemaakt van de start. Toen we het juryrapport lazen, waren we extra trots op ons initiatief. We delen de mooiste stukjes met jullie.

Motivatie stadsjury

010NURSE is een compleet en sterk plan om Rotterdamse zorgexperts te verbinden met verpleegkundigen. Het digitale leerplatform brengt educatieve innovatie en innovatiekracht in de gezondheidszorg samen. 010NURSE geeft de zorgprofessional snel toegang tot kennis en methoden om goed te kunnen zorgen. Bovendien heeft het zorgprofessionals veel ruimte voor interactie en een mogelijke rol als mede-ontwikkelaar.

Verpleegkundige kennis delen

Dit is letterlijk een plan dat levens kan redden! De maatschappelijke bijdrage betreft ook nieuwe toekomstbestendige economie: digitaal en duurzaam. Dat laatste wordt bedoeld in de zin van volhoudbare kwaliteit van zorg”.

“De toegepaste alliantie van betrokken partijen geeft veel vertrouwen; een sterk samenwerkingsnetwerk met kennis- en praktijkpartners. Er zitten goede ervaren mensen achter. We achten de impact op de Rotterdamse zorg en daarmee op de hele stad groot”.

“Het gaat om een echt volledig nieuwe manier van kennis delen, innovaties toepassen en ter plekke zorg geven, in combinatie met elkaar. Deze vernieuwing is goed beschreven in het plan. Het past helemaal bij de nieuwe toekomstbestendige economie: e- learning oude stijl wordt vervangen door m-learning: kennis delen en mogelijke interactie in de app on the werkspot, zonder intermediair. De Rotterdamse ziekenhuizen kunnen hier snel en nuttig mee gaan werken in de drukke (post) Covid periode”.

Na dit juryrapport hebben wij natuurlijk spontaan nóg een fles bubbels geopend. We zijn supertrots! Samen gaan we een succes maken van 010NURSE. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat de stadsjury van CityLab010 heeft gezegd en wil je meer lezen?

Het uitgebreide juryrapport vind je in de onderstaande link. Je kunt meer lezen over 010NURSE op pagina 7.