010NURSE in een notendop

010NURSE is een blended leernetwerk voor Rotterdamse verpleegkundigen waarin duurzaam kennis delen & borgen centraal staat. Samen vangen we de beste tips, praktische informatie en best practices van onze stad.

Als verpleegkundige doe je (samen met jouw afdeling) mee met inspirerende workshops, deel je jouw brokjes wijsheid in het 010NURSE leernetwerk en kun je ons praktijkgestuurde leerplatform gebruiken op de werkvloer voor kennisondersteuning en inspiratie.

Verpleegkundige 010Nurse

Verbinding als uitgangspunt

Verpleegkundigen hebben vergelijkbare vragen en uitdagingen op de werkvloer. Ze zijn ook jaarlijks veel uitlegtijd kwijt aan universele onderwerpen. Ze worden geïnformeerd over dezelfde zorgthema’s en actualiteiten. Ze zijn dezelfde informatie aan het opzoeken als ze even een geheugensteuntje nodig hebben.

Wat als we samen gericht gaan inzetten op verbinding en tijdsbesparing op dit front? In 010NURSE werken we samen om verpleegkundigen praktische kennisondersteuning en inspiratie te bieden in het 010NURSE kennisnetwerk en in ons intuïtieve digitale platform. We delen hierin de informatie met elkaar die nu veel opzoektijd of uitlegtijd kost op de werkvloer.

Kennis Rotterdamse verpleegkundigen
Rotterdamse verpleegkundige zorg

Gouden tips beter delen

Gouden tips en best practices voor aan het bed worden vaak alleen mondeling onder directe collega’s gedeeld. Maar zijn deze brokjes wijsheid ook niet handig voor andere (Rotterdamse) verpleegkundigen? En wat als er sprake is van een urgente situatie in de stad, waarin snel in oplossingen moet worden gedacht? Dan komen we samen altijd verder.

Vanuit 010NURSE willen we het mogelijk maken om zorgkennis sneller digitaal met elkaar te kunnen delen en borgen. Zo ontsluiten we samen een schatkist vol gouden tips en goede voorbeelden waar verpleegkundigen écht iets aan hebben in de praktijk. Daarnaast kunnen we in hoog tempo oplossingen met elkaar delen als dat nodig is.

“Ik ben zo vaak dezelfde dingen aan het uitleggen voor nieuwe collega’s of studenten. Als ik dat bij elkaar op ga tellen kost het mij een maand uitlegtijd per jaar. Dat kunnen we slimmer aanpakken.”

Oncologie verpleegkundige | Maasstad ziekenhuis

De verpleegkundige staat centraal

Wat wij zien gebeuren is dat iedere zorginstelling (en soms zelfs afdeling!) zelf het wiel aan het uitvinden is als het gaat om praktische informatievoorziening en duurzame kennisdeling voor verpleegkundigen. Wat als we de krachten gaan bundelen? Is dat niet efficiënter? Dit pakken wij vanuit 010NURSE bottom-up aan.

Wij beginnen bij de Rotterdamse verpleegkundigen zelf. Werkzaam in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, revalidatiecentra of in de thuiszorg. Zij zijn in de lead en staan in alles centraal. Met 010NURSE willen we bijdragen aan hun autonomie en werkplezier.

Wat willen zij opzoeken op de werkvloer? Wat gaat hen opzoek- of uitlegtijd besparen? Hoe zou hun afdeling zo praktisch mogelijk ondersteund kunnen worden? Wat zijn de gouden tips die zij vaak delen in de praktijk? Dit zijn de vragen die we samen beantwoorden in het 010NURSE kennisnetwerk.

010NURSE is onze oplossing.

Verpleegkundige werkvloer kennis
Rotterdam kennisdeling leerplatform Wisbits

Ons doel

Iedere Rotterdamse zorginstelling heeft 010NURSE ontwikkelhubs
Verpleegkundigen uit Rotterdamse zorginstellingen vormen samen het kennisnetwerk 010NURSE en delen hun brokjes wijsheid met elkaar in bijeenkomsten en in het leerplatform van 010NURSE. Iedere organisatie heeft eigen ontwikkelhubs. Dit houdt in dat afdelingen zelf kennis en tips met elkaar kunnen uitwisselen en dit ook digitaal met elkaar kunnen delen & borgen in het 010NURSE leerplatform. Zo verduurzamen we samen kennis die handig is voor alle Rotterdamse verpleegkundigen. Er ontstaat stap voor stap een duurzame, praktische database met zorgkennis die door verpleegkundigen in het 010NURSE kennisnetwerk gebruikt wordt voor kennisondersteuning en inspiratie op de werkvloer.

Zorgkennis die we met elkaar delen in het 010NURSE kennisnetwerk
· De mooiste brokjes wijsheid van Rotterdamse verpleegkundigen
· De beste tips, handige informatie, specialistische kennis, inspiratie en best practices voor verpleegkundigen in hetzelfde vakgebied (Bijvoorbeeld: Moeder- en Kindzorg of Oncologie)
· Uitleg voor veelgestelde vragen van studenten en (nieuwe) collega’s op de afdeling
· Handige geheugensteuntjes en tips bij het gebruik van apparatuur, werkprocessen en (digitale) tools
· Praktische oplossingen voor struikelblokken op de werkvloer
 · Ervaringen met & ideeën voor zorginnovaties

Ontvang meer informatie

Ben je geïnteresseerd in wat 010NURSE voor jouw afdeling kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan. Hierin kun je alle informatie vinden over ons initiatief!

Lees meer over;

Brochure 010NURSE

Aanvragen brochure