010NURSE in een notendop

Vanuit het initiatief 010NURSE is een praktijkgestuurd leerplatform ontwikkeld voor Rotterdamse verpleegkundigen. Hierin vangen we samen de beste tips, informatie en best practices van onze stad. Als verpleegkundige gebruik je het leerplatform van 010NURSE op de werkvloer voor kennisondersteuning en inspiratie. Het geeft je praktische handvatten die je meteen kunt gebruiken.

Verpleegkundige 010Nurse

Verbinding als uitgangspunt

Rotterdamse verpleegkundigen hebben vergelijkbare vragen en uitdagingen op de werkvloer. Ze zijn ook jaarlijks veel uitlegtijd kwijt aan universele onderwerpen. Ze worden geïnformeerd over dezelfde zorgthema’s en actualiteiten. Ze zijn dezelfde informatie aan het opzoeken als ze even een geheugensteuntje nodig hebben.

Wat als we als Rotterdamse zorginstellingen gericht gaan inzetten op verbinding en tijdsbesparing op dit front? Vanuit 010NURSE werken we samen om verpleegkundigen praktische kennisondersteuning en inspiratie te bieden in een intuïtief digitaal platform. We delen hierin de informatie met elkaar die nu veel opzoektijd of uitlegtijd kost op de werkvloer.

Kennis Rotterdamse verpleegkundigen
Rotterdamse verpleegkundige zorg

Gouden tips beter delen

Gouden tips en best practices voor aan het bed worden vaak alleen mondeling onder directe collega’s gedeeld. Maar zijn deze brokjes wijsheid ook niet handig voor andere Rotterdamse verpleegkundigen? En wat als er sprake is van een urgente situatie in de stad, waarin snel in oplossingen moet worden gedacht? Dan komen we samen altijd verder.

Vanuit 010NURSE willen we het mogelijk maken om Rotterdamse zorgkennis sneller digitaal met elkaar te kunnen delen en borgen. Zo ontsluiten we samen een schatkist vol gouden tips en goede voorbeelden waar verpleegkundigen écht iets aan hebben in de praktijk. Daarnaast kunnen we in hoog tempo oplossingen met elkaar delen als dat nodig is.

“Ik ben zo vaak dezelfde dingen aan het uitleggen voor nieuwe collega’s of studenten. Als ik dat bij elkaar op ga tellen kost het mij een maand uitlegtijd per jaar. Dat kunnen we slimmer aanpakken.”

Oncologie verpleegkundige | Maasstad ziekenhuis

De verpleegkundige staat centraal

Wat wij zien gebeuren is dat iedere zorginstelling (en soms zelfs afdeling!) zelf het wiel aan het uitvinden is als het gaat om praktische informatievoorziening en duurzame kennisdeling voor verpleegkundigen. Wat als we de krachten gaan bundelen? Is dat niet efficiënter? Dit pakken wij vanuit 010NURSE bottom-up aan.

Wij beginnen bij de Rotterdamse verpleegkundigen zelf. Werkzaam in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, revalidatiecentra of in de thuiszorg. Zij zijn in de lead en staan in alles centraal. Met 010NURSE willen we bijdragen aan hun autonomie en werkplezier.

Wat willen zij opzoeken op de werkvloer? Wat gaat hen opzoek- of uitlegtijd besparen? Hoe zou hun afdeling zo praktisch mogelijk ondersteund kunnen worden? Wat zijn de gouden tips die zij vaak delen in de praktijk? Dit zijn de dingen die een plekje krijgen in 010NURSE.

010NURSE is onze oplossing.

Verpleegkundige werkvloer kennis
Rotterdam kennisdeling leerplatform Wisbits

Ons doel

Iedere Rotterdamse zorginstelling heeft een 010NURSE ontwikkelhub
We vullen als Rotterdamse zorginstellingen samen het leerplatform van 010NURSE. Iedere organisatie heeft een eigen ontwikkelhub. Dit houdt in dat afdelingen zelf kennis en tips kunnen publiceren in de leerapp. Zo delen we samen kennis die handig is voor alle Rotterdamse verpleegkundigen. Er ontstaat stap voor stap een duurzame, praktische database met Rotterdamse zorgkennis

Zorgkennis die we met elkaar kunnen delen via 010NURSE
· De beste tips van ervaren verpleegkundigen
· Praktische oplossingen voor struikelblokken op de werkvloer
· Handigheidjes bij het gebruik van apparatuur, zorginnovaties en tools
· Uitleg voor verpleegkundigen in opleiding
· Geheugensteuntjes voor in de praktijk
· Kennisdeling voor verpleegkundigen in hetzelfde vakgebied (Bijvoorbeeld: SEH)