Duurzaam Rotterdamse zorgkennis delen met 010NURSE

Na onze vorige blog over 010NURSE mailden jullie ons met vragen over hoe ons leerplatform ingezet kan worden door verpleegkundigen. In deze blog vertellen we daar wat meer over!

Kennisondersteuning en inspiratie

Als verpleegkundige gebruik je het leerplatform van 010NURSE op twee manieren.  

  1. Voor kennisondersteuning op de werkvloer. Denk hierbij aan dingen die je even zou willen googlen. Een uitleg die je even terug zou willen kijken. Je zoekt het op en met deze informatie kan jij weer verder met je werk. Dit is leren in the flow of work.
  2. Voor inspiratie in de bus of op de bank. Denk hierbij aan dingen die je vanuit jouw eigen professionele interesse op wilt zoeken op YouTube of op social media. Misschien wil jij wel meer weten over de laatste zorginnovaties, of ben je benieuwd naar praktische tips van Rotterdamse collega’s. Je zoekt deze informatie op wanneer je er zelf zin in hebt. Dit is leren in the flow of life.
Verpleegkundige 010Nurse

Een praktische database

010NURSE wordt nu bijvoorbeeld ingezet op afdelingen als een database met handige informatie waar op de werkvloer normaliter veel uitlegtijd of opzoektijd in gaat zitten. Denk bijvoorbeeld aan een antwoord op vragen zoals;

  • Hoe zet ik dit apparaat in elkaar?
  • Wat betekende deze term ook alweer?
  • Hoe moet ik dit rapporteren?
  • Mag ik dit weggooien (en waar)?
  • Wat moet ik precies meenemen?
  • Hoe gebruik ik deze tool?
  • Hoe had mijn collega dit ook alweer uitgelegd?

De komende tijd zullen we meer praktische voorbeelden met jullie gaan delen vanuit de teams die 010NURSE gebruiken.

Gouden tips breder delen

Gouden tips en best practices voor aan het bed worden vaak alleen mondeling onder directe collega’s gedeeld. Maar zijn deze brokjes wijsheid ook niet handig voor andere Rotterdamse verpleegkundigen? En wat als er sprake is van een urgente situatie in de stad, waarin snel in oplossingen moet worden gedacht? Dan komen we samen altijd verder.

Vanuit 010NURSE  willen we het mogelijk maken om Rotterdamse zorgkennis sneller digitaal met elkaar te kunnen delen en borgen. Zo ontsluiten we samen een schatkist vol gouden tips en goede voorbeelden waar verpleegkundigen écht iets aan hebben in de praktijk. Daarnaast kunnen we in hoog tempo oplossingen met elkaar delen als dat nodig is.

Contact

Heb je vragen of wil je meer horen over 010NURSE? 

Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier op de website of mail naar info@010nurse.nl.