Duurzaam Rotterdamse zorgkennis delen met 010NURSE

Het initiatief O10NURSE is gestart om Rotterdamse zorgkennis van verpleegkundigen op een duurzame manier te borgen en te delen. In deze blog vertellen we meer over een aantal  uitdagingen die we samen op proberen te lossen.

010NURSE in een notendop

Vanuit het initiatief 010NURSE is een praktijkgestuurd leerplatform ontwikkeld voor Rotterdamse verpleegkundigen. Hierin vangen we samen de beste tips, informatie en best practices van onze stad. Als verpleegkundige gebruik je het leerplatform van 010NURSE op de werkvloer voor kennisondersteuning en inspiratie. Het geeft je praktische handvatten die je meteen kunt gebruiken.

Verbinding als uitgangspunt

Rotterdamse verpleegkundigen hebben vergelijkbare vragen en uitdagingen op de werkvloer. Ze zijn ook jaarlijks veel uitlegtijd kwijt aan universele onderwerpen. Ze worden geïnformeerd over dezelfde zorgthema’s en actualiteiten. Ze zijn dezelfde informatie aan het opzoeken als ze even een geheugensteuntje nodig hebben.

Wat als we als Rotterdamse zorginstellingen gericht gaan inzetten op verbinding en tijdsbesparing op dit front? Vanuit 010NURSE werken we samen om verpleegkundigen praktische kennisondersteuning en inspiratie te bieden in een intuïtief digitaal platform. We delen hierin de informatie met elkaar die nu veel opzoektijd of uitlegtijd kost op de werkvloer.

Verpleegkundige kennis delen

Gouden tips breder delen

Gouden tips en best practices voor aan het bed worden vaak alleen mondeling onder directe collega’s gedeeld. Maar zijn deze brokjes wijsheid ook niet handig voor andere Rotterdamse verpleegkundigen? En wat als er sprake is van een urgente situatie in de stad, waarin snel in oplossingen moet worden gedacht? Dan komen we samen altijd verder.

Vanuit 010NURSE  willen we het mogelijk maken om Rotterdamse zorgkennis sneller digitaal met elkaar te kunnen delen en borgen. Zo ontsluiten we samen een schatkist vol gouden tips en goede voorbeelden waar verpleegkundigen écht iets aan hebben in de praktijk. Daarnaast kunnen we in hoog tempo oplossingen met elkaar delen als dat nodig is.

De verpleegkundige staat centraal

Wat wij zien gebeuren is dat  iedere zorginstelling (en soms zelfs afdeling!) zelf het wiel aan het uitvinden is als het gaat om praktische informatievoorziening en duurzame kennisdeling voor verpleegkundigen. Wat als we de krachten gaan bundelen? Is dat niet efficiënter? Dit pakken wij vanuit 010NURSE bottom-up aan in plaats van top-down

Wij beginnen bij de Rotterdamse verpleegkundige zelf. Zij staat in alles centraal.

  • Wat wil zij opzoeken op de werkvloer?
  • Wat gaat haar opzoek- of uitlegtijd besparen? Hoe ontzorgen we haar?
  • Hoe zou haar afdeling zo praktisch mogelijk ondersteund kunnen worden?
  • Wat zijn de gouden tips die zij vaak deelt in de praktijk?

Dit zijn de dingen die een plekje krijgen in 010NURSE.

Contact

Heb je vragen of wil jij met jouw afdeling ook aanhaken op 010NURSE? 

Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier op de website of mail naar info@010nurse.nl.